Hoeilaart

GC Felix Sohie, Gemeenteplein 39
Hoeilaart

Volgende editie FashionSwap! 
9 maart

Wat is Repair Café?

Wat doe je met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een rokje met gebroken rits ? Een PC die vast zit, een printer die niet meer print ? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar je spullen waaraan iets hapert, gratis kan komen laten herstellen. Repair Cafés zijn dé plaats voor reparaties aan verscheidene materiaal. Dorpsgenoten helpen elkaar op vrijwillige basis bij \’t herstellen van kleding, fietsen, huishoudelijke elektra, computers, ICT, speelgoed, boekherstel (zachte kaft), kopjes lijmen, radio/tv, scharen/messenslijpen…

Wie zijn we ?: Wij maken deel uit van de wereldwijde organisatie Repair Café, met meer dan 160 afdelingen in Vlaanderen, met meer dan 1.000 afdelingen wereldwijd verspreid over 6 continenten.

In Hoeilaart helpen deskundige vrijwilligers, zoals elektriciens, naaisters, IT en fietsenmakers, messen slijpen,  dorpsgenoten elkaar op vrijwillige basis bij ’t herstellen 

Waar heeft het plaats ? In het Felix Sohie centrum Hoeilaart

Wanneer : 2x per jaar,  in maart en oktober ., de exacte data worden  gemeld via Facebook, gemeentelijke communicatie kanalen …..

Altijd op een zaterdag, gedurende 4 uur, van 10u tot 14u.

Hoe verloopt het : Je meldt je aan met je voorwerp aan het onthaal en vult een formuliertje in, met een korte beschrijving van het probleem,  je krijgt een volgnummer. Een Repair Café-vrijwilliger geeft aan wanneer het jouw beurt is, om met je voorwerp naar een hersteller te gaan. Waar mogelijk geef je de hersteller assistentie.  Per persoon wordt 1 stuk hersteld. Dit om te vermijden dat de wachtrij te lang wordt.

Bar: je kan er gezellig een kop koffie of thee komen drinken, met een koffiekoek of gebakje, of een hapje met een glaasje wijn of bier. 

Kosten: alle reparaties zijn in principe gratis maar een donatie is zeker welkom. Na aftrek van kosten gaat het restbedrag naar een goed doel. Verbruik van reparatiemateriaal, bijvoorbeeld een rits of stekker, kan worden aangerekend.

Voor wie: iedereen is welkom, mét of zonder kapotte spullen. Je kan ook langskomen puur voor de gezelligheid, een praatje, of een onverwachte ontmoeting.

Organisatie: Het Repair Café wordt organisatorisch gedragen door de Hoeilaartse vereniging ‘Samen Voor’, o.l.v. voorzitster Marie-Paule Bockstal. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers, willen we er weer een fijne, positieve dag van maken.

Repair Café is een initiatief van ondersteuningsorganisatie Netwerk Bewust Verbruiken, in samenwerking met LETS Vlaanderen, Transitie Vlaanderen, KOMOSIE met steun van Vlaams-Brabant.

Ons organiserend team:  Viviane, Bodil, Joëlle,Veria, Moïra , Imelda, Marie-Paule en Michel

 samenvoor.be@gmail.com

Vrijwilliger worden: Ben je een handige inwoner van de druivenstreek, die helper of hersteller wil zijn, dan ben je zeker altijd welkom.

Contact opnemen: kan via dit e-mail adres :  hoeilaart@repaircafedruivenstreek.be

of ter plaatse een formulier in vullen.

Contact

Contacteer ons op hoeilaart@repaircafedruivenstreek.be of vul onderstaand formulier in.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.