FashionSwap 9 maart

Kom je miskoopjes ruilen en ga met een nieuwe duurzame outfit naar huis!

Een kleine mededeling

Ik, Moïra, ben de FashionSwap meer dan 5 jaar geleden begonnen. Ondertussen is er naast deze spreekwoordelijke baby, een echte bijgekomen en is er nog eentje onderweg. Hierdoor zal ik helaas afscheid nemen als trekker van de FashionSwap, maar geen zorgen! De FashionSwap blijft bestaan onder de organisatie Samenvoor en wordt opgevangen door een  groep enthousiaste dames die er iets moois van gaan maken! Lees daarom goed de onderstaande informatie, er zullen een paar zaken anders verlopen.

Hierbij zeg ik dan voor een laatste keer: veel duurzaam shopplezier!
Tot de volgende keer, maar dan aan de andere kant van de deur 🙂

Lieve Groetjes,
Moïra

Nog wat informatie

Heb je kleren in je kast hangen die je niet meer aandoet, maar die wel nog in goede staat zijn? Op zoek naar een nieuwe outfit in de plaats? Kom je kleren dan ruilen op de FashionSwap!

Wij beginnen met een lege pop-up winkel die gevuld wordt met jullie mooie stukken. De bedoeling is dat iedereen, na afloop, tevreden naar huis gaat met hopelijk een mooie nieuwe tenue!

Kleding

 • WEL: kleding en accessoires die in GOEDE / PERFECTE STAAT zijn! Dat wil zeggen: miskoopjes, kledingstukken die té groot of té klein zijn, weinig gedragen kleding en/of dingen die je niet meer draagt maar die niet versleten zijn,…
 • NIET: kleding met vlekken, stukken die verkleurd of gepluisd zijn, kledij die niet proper of vervormd is, kleding die gekrompen is, kleding die beschadigd is, …

Hoe werkt het?

 • De kledingstukken en accessoires die je wil “swappen” breng je op voorhand binnen: Zaal ’t Roth op het gelijkvloers van het GC Felix Sohie (zuidkant). Dit kan op volgende dagen:
  • maandag 26/02 van 17u tot 20u
  • dinsdag 27/02 van 14u tot 16u
  • woensdag 28:02 van 14u tot 18u
  • donderdag 29/02 van 14u tot 16u
  • vrijdag 01/03 van 17u tot 20u
  • zondag 03/03 van 10u tot 17u
 • Wij kijken alles na op netheid en degelijkheid! Op basis van het type kledingstuk / accessoire geven we je hiervoor punten in ruil. Nieuwe kledij met prijskaartje is goed voor 2 extra punten! Om dit vlot en makkelijk te laten verlopen graag de kleren in een wasmand of plooibox binnen brengen.
 • Wij noteren je naam, e-mail adres en het aantal kledingstukken (maximum 20stuks).
 • Na controle krijg je een mail of telefoontje en kan je de stuks, die niet in de winkel komen, samen met je puntenkaart komen ophalen!
 • Wil je de overgebleven kledingstukken niet terug? Wij geven ze aan een goed doel …
 • OPGELET!!!! Kledij en accessoires kunnen enkel op voorhand en op vaste dagen en tijden (zie hierboven) binnengebracht worden! NIET op 9 maart, de dag dat de Fashion Swap doorgaat!!


En op 9 maart is het dan zover … “Fashion Swap” tijd !!
In de theaterzaal van het GC Felix Sohie gaat van 12u tot 15u30 onze pop-up winkel open! Hier kan je dan, met de gekregen punten, andere kledingstukken en accessoires kopen (eigenlijk “ruilen”). We vullen de winkel regelmatig aan met nieuwe stukken zodat iedereen de kans krijgt om een topstuk op de kop te tikken!

Wat als je niets vindt?

Je kan je punten bijhouden voor de volgende Fashion Swap!
In het idee van ecologie voorzien wij geen zakken om je mooie vondsten in te steken, neem dus zeker zelf een zak of rugzak mee.

Ervoor of erna kan je gezellig iets eten en drinken in de cafetaria
Ook het “Repair café” gaat op dezelfde dag door. Hier kan je terecht met je kapotte spullen en ze gratis laten maken!

Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de keuze en hoe meer kans je hebt om met een nieuwe outfit naar huis te gaan! Maak er een fijne dag van en nodig zeker vrienden of familie uit.

Alvast tot dan!
Team Fashion Swap SamenVoor