Tervuren

Gemeentehuis de Zevenster
(zalen De Wilg & De Berk) Markt Tervuren

Tijdens het Repair Café: Workshop Consumptie – maar dan zo klimaatvriendelijk mogelijk

Hoe werkt het

Hoe verloopt het: Je meldt je aan met je voorwerp aan het onthaal en vult een formuliertje in, met een korte beschrijving van het probleem. Je krijgt een volgnummer. Een Repair Café-vrijwilliger geeft aan wanneer het jouw beurt is, om met je voorwerp naar een hersteller te gaan. Waar mogelijk geef je de hersteller assistentie.  

Wachten op je beurt
Tijdens het wachten kan je naar de bar of naar een workshop. Je kan het voorwerp niet achterlaten voor herstelling. Gewoonlijk worden er (te) veel elektrische toestellen voor herstelling aangeboden. Dit werk vraagt tijd. Daarom vragen we om slechts 1 elektrisch toestel voor herstelling aan te bieden. Je kan je verwachten aan een wachttijd van minstens een uur. Voor de andere herstellingen is de wachttijd korter.  

Kinderanimatie: tijdens sommige edities wordt er kinderanimatie georganiseerd, terwijl de ouders hun beurt afwachten. Die informatie vind je bovenaan deze pagina, net onder het adres.  

Workshops: regelmatig wordt een of andere workshop of demonstratie aangeboden. Die informatie vind je bovenaan deze pagina, net onder het adres.

Bar: warme en koude drank, huisbereid gebak aan democratische prijzen.

Toegang / kosten: de toegang is gratis. De herstellingen of het advies zijn in principe gratis maar je wordt uitgenodigd je dankbaarheid te tonen via een vrije bijdrage voor een goed doel. De netto-inkomsten van het Repair Café worden aan een goed doel geschonken. Het goede doel wordt bekend gemaakt op het Repair Café. Verbruik van reparatiemateriaal kan worden aangerekend (maar dit gebeurt zelden).

Voor wie: iedereen welkom, mét of zonder kapotte spullen. Je kan ook langskomen puur voor de gezelligheid, een praatje, of een onverwachte ontmoeting.

Wat kun je laten herstellen

Klik op het pijltje om meer te weten:

Naaien

Wel Kleine herstellingen (vb losse naad) en naaiwerk (vb rok of broek inzomen of inkorten), raad vragen over herstellingen. Kleding moet proper en fris gewassen worden aangeboden. Gelieve te zorgen voor het nodige materiaal zoals garen in de juiste kleur en een aangepaste lap stof bij herstelwerk.  

Niet Naaiwerk dat veel tijd vraagt (vb rits in jas vervangen). Indien er niet veel werk is aan de naaistand, kan de vervanging van een kleine rits eventueel wel.  (voor het vervangen van een kleine rits, moet het kledingstuk goed zijn voorbereid dwz de kapotte rits moet verwijderd zijn en een passende rits moet worden meegebracht).

Elektrische toestellen

Wel: Kleine, draagbare toestellen  

Niet: Microgolfoven, grote toestellen 

Het is mogelijk dat er slechts iets kleins stuk is dat ter plaatse kan worden hersteld, voor zover er geen vervangstukken nodig zijn. De herstellers van het Repair Café beschikken niet over vervangstukken voor de grote diversiteit aan toestellen. Vaak kunnen ze wel vaststellen wat er scheelt, zodat u weet wat u (elders) kan laten herstellen. Ze kunnen u ook advies geven of het nog de moeite loont een toestel te laten herstellen.  

OMWILLE VAN DE GROTE VRAAG MAG JE SLECHTS 1 TOESTEL PER KEER INSCHRIJVEN.  

(Kapotte toestellen kunnen niet ter plaatse worden achtergelaten en moeten dus terug naar huis worden genomen)

Fietsen

Wel Lekke band plakken, nieuwe band steken, remmen en lichten nakijken en herstellen (tenzij specifieke wisselstukken nodig zijn), diagnose van problemen voor herstelling door professionelen 

Niet Herstellingen met wisselstukken, wielen rechtzetten….. 

Messen slijpen

Wel Messen voor huishoudelijk gebruik 

Niet Tuingereedschap, messen met gekarteld snijvlak (‘met tandjes’) 

Op drukke momenten is het mogelijk dat u maar een klein aantal messen kan laten slijpen (om vervolgens opnieuw uw beurt af te wachten als u er nog meer wilt laten slijpen). 

Computers/IT
  • Software problemen: diagnose van probleem, systeemconfiguratie (Mac, Linux, Windows, Android), installatie van programma’s met licentie of open source, testen malware of antivirus, back-up maken (USB of HDD meebrengen), update Windows 10 (demo), internet configuratie
  • Hardware: PC toren, recuperatie van gegevens van harde schijf (externe schijf meebrengen), laptop (diagnose, harde schijf…), tablet, scanner, printer, digitale camera, digicorder, dvd-lezer
  • Advies bij aankoop, eerste diagnose

Contact

Contacteer ons op tervuren@repaircafedruivenstreek.be of vul het formulier in.

Hou ook onze Facebookpagina in de gaten.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Over onze afdeling

Aan het Repair Café Tervuren werken verschillende verenigingen mee: kwb, Femma, transitie, en Fietsersbond. Repair Café Druivenstreek wordt gesteund door Interrand.

Femma logo
Fietsersbond logo
kwb logo
transitie logo

Foto’s