Over ons

Kapotte spullen die je niet zelf kunt herstellen? Weggooien is verspilling. Laten we samen de afvalberg verkleinen door ze te laten repareren! Daar wordt de wereld mooier van. En ‘t is ook goed voor uw portemonnee.

Om juist dit te bereiken is Repair Café in 2009 werd opgericht een organisatie die zich inmiddels wereldwijde verspreid heeft. Bij ons in de Druivenstreek zijn er nu al drie. Daar ontmoet je handige en enthousiaste vrijwilligers en ‑sters die er alles aan willen doen om jouw voorwerp te herstellen. Helemaal gratis!

Kom gerust ‘ns langs, al is ‘t maar om eerst te kijken of zomaar voor een kopje koffie. Als u weet wat er stuk is, neem dan zelf een vervangonderdeel mee en eventueel de gebruiksaanwijzing.

Elektrische apparaten, textiel, fietsen, maar ook het slijpen van messen of het nakijken van een laptop behoort vaak tot de mogelijkheden. Het aanbod aan deskundige reparateurs kan per keer verschillen, dus bekijk hiervoor elke keer de agenda.

Naast het repareren van spullen en het overdragen van reparatiekennis willen we ook mensen met elkaar in contact brengen om daarmee het gemeenschapsgevoel te versterken. Dus het is niet alleen leerzaam maar ook een gezellig evenement!

Repareren kun je leren. En het is mooi om te zien hoe we samen kostbare grondstoffen kunnen besparen. Klik hier voor plaats en uur in Tervuren, Overijse en Hoeilaart. En wilt u ook vrijwilliger worden? Zoek dan zeker contact!